Offerfeest: Groothandel Ibrahim slacht zijn lammeren dit jaar in Engeland

Offerfeest: Groothandel Ibrahim slacht zijn lammeren dit jaar in Engeland

Na veel twijfels heeft Ibrahim groothandel besloten dit jaar naar Engeland af te reizen om op zoek te gaan naar geschikte lammeren voor het offerfeest. Waar de groothandel normaal de lammeren liet slachten op een lokatie in Nederland, heeft men besloten de dieren eerst te verdoven voordat ze worden geslacht. Hier wil de groothandel niet aan mee werken.

Want naast het feit dat in Nederland een tekort lijkt te zijn aan lammeren (omdat ze deels nog te jong zijn), is het zo dat dit jaar veel Nederlandse slachthuizen hebben besloten om de dieren te gaan verdoven voor het offerfeest. Want wettelijk is het toegestaan om onverdoofd lammeren te slachten in Nederland. Toch wordt er vaak wel eerst verdoofd door middel van elektrische schokken. Daarnaast zijn halal geslachte lammeren dit jaar in Nederland veel duurder.

En dus haalt Ibrahim Groothandel dit jaar de lammeren in Engeland. Met het slachthuis dat halal geslachte lammeren levert aan Ibrahim Groothandel zijn duidelijke afspraken gemaakt over het feit dat de lammeren niet worden verdoofd. Om 9:15 uur op de dag van het offerfeest worden de schapen geslacht. De halalcertificeerder HMC zal daar ter plekke aanwezig zijn om het geheel toe te zien, aldus Achmed van groothandel Ibrahim.

De lammeren (rammen) zijn van het beste Engelse ras dat gekruist is met het Hollandse Texelse lam. Dus half Hollands. Ze zijn minimaal 6 maanden en zullen een gewicht hebben van tussen de 20 en 25 kg na de slacht.

Voorlichtingsbureau Halalvoeding heeft zelf een aantal moslims in Engeland gesproken en die gaven aan dat er gewoonlijk onverdoofd geslacht wordt in Engeland tijdens het offerfeest hamdolilah. Ook zijn de lammeren daar gecertificeerd door een bekende certificeerder die verdoving niet toestaat.

Waar te bestellen?
Dit jaar kan men dus nu de lammeren bestellen bij Ibrahim Groothandel op de locatie in Nieuwegein.
Adres:
Laagraven 47
3439 LK Nieuwegein
Contactpersoon: 0651170702 of 0302800516
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: van 9:00 tot 16:00 uur
Zaterdag: tot 12:00 uur

Wat moet men doen?
1. De schapen zijn te bestellen op de locatie Nieuwegein en moet men .
2. Borg van te voren betalen van 100 euro in Nieuwegein
3. 1 week van te voren van Eid ul Adha het restbedrag van 120 euro betalen om een ticket te halen.
4. 2e dag kan men ophalen in Nieuwegein.
5. Snijden is gratis en kan in “tajine” stukken gesneden worden

+ Receive news & updates via Whatsapp

Receive news & updates via Whatsapp